Valborg!

Idag ska Kikki sova här hos mig! O vi ska va borta vid en valborgs eld! ;O haha

Idag har jag ju ridit o Quinsy va as jobbig! Han va seg o ville inte alls atbeta -.- Men sen så gick de någolunda bra iaf!

O Pärla skritta jag en kugn kort runda på max 20 min o så trava jag lite! För honvslagaren verkte hennes hovar igår o hon brukar vara öm några dagar senare o vi valde att forsätta ha henne utan skor så får vi se hon har ju inte visat förut att hon vart öm utan skor!

Men nu ska jag o Kikki gå ut!

Kram Sofie ;D <3

Dag 13!

De slogg ju jag ihop me dag 8 elr va de va! så kolla de :D

Kram Sofie ;D <3

Stan idag

Idag va jag i stan me några kommpisar o skulle köpa tröjor o bikini o massa men köpte bara ett linne ;O

Kram Sofie !

Dag 12 - Det här saknar jag!

Nu hade jag tänkt att skriva om den första kaninnen jag haft o hon hette Poppis! Jag  såg henne första gången på ett kallas hos Kikki när hon fylde år! Hon fick henne i födelsedags present! O alla fick kalppa henne men jag klappade henne minst! Sen så va de så att Kikki inte hade riktigt den tiden så då fick jag henne när hon va ett halv år! Hon va den sötaste kaninen i hella väeden! Vit med svarta prikar <3 Hon va korsning mellan rex, löven, o något mer som jg inte minns! Har de uppskrivet någon stans! Men så en dag när jag skulle ut o ge henne mat så låg hon bara där i burren helt stilla o kall hennes Päls va fortfarande len som samet! Ena ögat va uppet men den gnistan av liv va borta! Jag stod där o kunde inte röre mig sen fattade jag o jag börja stor tjuta! Så gick jag in till pappa o sa att Poppis va död men han hörde inte va jag sa för jag grätt för mke! Men när han väll hörde så fixade han en kartong o grävde en grav på tomten medans jag kläde in kartongen i ett present papper la en bädd av ny halm i klistra fast en bild på hon o mig på insidan av locket! Stängde de ögat som va uppet o la ner henne! O grätt mer o mer!

När jag gick ut med henne till graven så grätt jag som en idiot o inan jag stängde locket o la ner henne i gropen so tog jag upp henne i min famn en sista gång o klappa hennes kalla stela kropp o possade henne i pannan sen ka jag ner henne o kollade på henne en sista gång inan jag la på locket o la ner henne i den kalla gjorden! Lite senare när vi pappa lagt på gjorden igen så la jag massa blommor o ljus på graven.

Vissa av er kanske tyckte att jag överreagerade eftersom att jag fälde några tårar nu när jag tänkte på allt jag gjorde med henne! Jag minns att jag brukade bada henne för hon va ju mest vitt o hon blev så smutsig! O hon gillade inte de o vart rädd för vattnet så hon hoppade upp ut badkaret o hoppade upp i min famn o kollade på mig, jag va hennes tryghet! Jag brukade ha henne i koppel ute i skogen o där sprang hon runt över stenar o under rötter som stak upp som en tunnel :'D



Juste alla bilder är reidgerade för länge sen o här har jag bara ficat texxten o hjärtat inget mer!


Med dig va jag lycklig <3


Saknar dig grymt värds historiens finaste kannin! <3


Suddig :(


De va i början på våren innan gräset blev grönt! Först gjorde hon sina glädjehopp hon alltid gjorde när hon trivdes bra o va glad! Hon va helt i luften vred på kroppen o sparkade me bakbenen! Hon va så glad att snön va borta :'D Sen ja hon sig i solen o solade!


Du va bäst <3


Ja här ser ni ju vad jag gjort me bilden gjore allt svart vitt utan hon men de blev lite slarvigt de va länge sen!


Suddig men de va i skogen :D


hennes grav samma dag som jag hittade henne död!


Suddig men de va meningen o jag har inte fixat de på datorn i efterhand


Sötnos <3 :'(


hon hade en hage där jag släpte henne lös så sprang hon runt i snön o när hon vart trött ka hon sig brevid mig elr klätra upp på min mage o vilade en stund inanna hon forsate bussa! Jag brukade lägga mig mitt i hagen o när hon inte vila vid min sida så sprang hon runt mig o hoppade över minna ben!







Suddig -.-


Allra bästa! <3


Den bilden i repris för där låg hon på min mage o varge gång jag ser den so kollar länge på hennes öga så tänker jag på hur glad hon blev varge gång hon såg mig! Hon va ju min enda kanin så hon va ju ensam när jag inte va hemma så när jag kom hoppade hon nästan upp i min famn :'D Saknar henne otroligt! O en gång när jag va ledsen när jag satt i hagen me henne jag minns inte vf jag va ledsen men jag grätt o hon slutade genst bussa o satte sig i mitt knä o sträkte på sig o stod på bakbenen o framtasarna tog hon stöd me mot min kropp o buffade på min haka längre upp nåde hon inte o jag bärde upp henne o grät i hennes päls o hon tittade på mig hella tiden! Hon förstod när jag va ledsen! O en annan gång när jag berättade de här så va de någon som sa att djur inte förstod våra känslor men de är fel ni hör ju vad hon gjorde när jag va ledsen! O när jag va glad blev hon glad o ville leka o ut o springa i skogen hon påverkades av mitt humör! Har ju gört om hästar som förstår så vf skulle inte en kanin va likadan? Hon va så jävla underbar!

Jag saknar dig Poppis du va bäst du va en ängel! När du dod va jag så deppig jag skrattade ett falskt skratt men inombords så skrek o grätt jag o min gärna ropade att du skulle komma tillbaka till mig o trösta mig när jag va ledsen som du alltid gjorde! Du va BÄST!!!!

Kram
Sofie :'( <3

Ridlektion idag (Y)

Idag hade jag en ridlektion o jag fick Paul idag igen! O vi hoppa o han är ju rädd för bommar så sist så va han rädd att bara gå över en bom! O de måste ju ha hänt något i ett annat stall han vart i! Men när han väll hoppar så hoppar han jätte fins om han inte hoppar av för tidigt för han är rädd att springa in i hindret! O vi kom i galop mot ett hinder vi redan hoppat så hade min ridlärare lagt en bom framför utan att Paul viste de så han tvärnita från galop o jag ramlar av men jag sakda mig inte som tur är!

På ridlägret jag ska på i sommar så vill jag ha Paul de är något specielt med han som gör att man vill rida han!


Paul är en b-ponny o bilden är från ett annat stall ridskolan hyr
han ju bara! O nej de är inte min ridlärare som  har klipt han
så konstigt! o lämat på magen!

Kram Sofie ;D <3

Dag 11 - En bild på stallet



En väldigt liten del av byggnaden är stall den är två boxar o en stor får box som är lika stor som två boxar tillsamans! O de är de trappan leder till så att fåren kunde gå in o ut som dom själva villde! Dom har nämligen haft får förut! De som går ut är ett traktor garage o bakom de är de hö! Resten är fråd en liten sadelkammare o en bilverksta! O de där är en väldigt liten del av hagen! Den går ner lite i skog o så men dom stänger av vissa delar av hagen ibland så de inte blir för kraftigt bete!

Till höger ser ni Pärla o till vänster Quinsy!

Kram Sofie ;D <3

juste de här är ju inte stallplanen utan baksidan av stallet som man ser fårn vägen!

Dag 10 - Mina drömmar

Mina drömmar som jag drömmer om nätterna? HAHA nae men mina drömmar är ju självklart att få egen häst helst Pärla o Quinsy o en söt liten shettis xD O så vill jag ha en hund :D

Kram Sofie ;D <3

Min dag!

Nu tänkte jag skrivaq va jag gjort idag (Y) Först va jag ju i skolen (ointresant) sen cycklade jag till stallet o fixade iordning Pärla o red barbacka till nybyget o tillbacka! Pärla bråkade inte men hon ville svänga in i skogen men de va inte som hon bråkade ;O Konstigt att förklara men hon va jätte duktig! Sen när jag komm till stallet o tog jag av tränset o borsta av henne o kratsade hovar sen tog jag ut henne o hämtade Quinsy o fixade han o gick en väldigt kort promenad o ni som har vart i rökstorp vet ju vart Ida bor de va bara dit jag gick o vände!

De tog 10 min för ibland stannade jag för Quinsy vart rädd o då stanna jag så fick han se sig omkring så han såg att de inte va någon fara! När jag kom till stallet så tränade jag i typ 5-10 min på att följa efter mig o typ backa två steg sen gå fram ett steg o stana o sen gå fram 3 steg till o sen backa några steg igen! Ja ni fatar xD Sen släte jag ut han i hagen o cycklade hem!

De va lite kort om min dag!

Kram Sofie ;D <3

Dag 9 - mitt bästa häst minne

Det här blir lätt! Jag har ju många roliga minnen från ridläger osv! Men de jag ska ta upp har inte med ridläger att göra!

Jag skulle ut o rida på en grusväg med Pärla så svångde jag in på någon skogs stig, sen så va jag vilse o viste inte vad jag skulle göra o när jag vart där i skogen i ca en halvtime så kom jag på va Lisbeth (hon som äger Pärla) att om jag skulle rida vilse ellr så någon gång så skulle jag bara ge Pärla långa tyglar o hon hittar hem igen Pärla har ju bott i de stallet i 8 år! Så de gjorde jag o så smaka jag lite så hon börja gå i hon hittade ut på grusvägen igen o vi kom tbx till stallet! O jag kan inte förklara hur glad jag blev o kan inte räkna alla dom krammar o klappar hon fick hella vägen hem!

Kram Sofie ;D <3

Dag 8 - min hästs vardags outfit

Ni har jag ju fortfarande ingen egen häst -.- Jag har valt att slå ihopp dag åtta o tretton!

Men Jag tär Pärla o Quinsy o börjar me Quinsy (Y)

Han har ju ett vanligt träns med engels nosgrima o ett vanligt tränsbett med plast runt metalen elr vabett nu är gjorda av! Han har en vanlig Alrond sadel som är en svart syntets sadel med något mukt som är på sättet av sadeln så den inte slits lika mke o så äre skönt! Jag älskar hans sadel för man får sån bra sits i den (Y) O han har ett vanligt lilla shabrak. Han har inga ben skydd eller benlindor i början när vi presis började sätta igång han så tänkte vi ha benlindor på bakbenen för han trampade sig själv väldigt högt upp på benen o fick sår men sen behövdes de inte för han har slutat me de! Men när man ska trava han på riktigt i lite mer tävlingstravv så måste han ha benskydd men inann jag travar han i den farten måste jag lära känna han först! Både sadel o träns är svart!

Nu tänker jag ta Pärla (Y)

Hon har ett vanligt träns ibland rider jag med nosgrima o iband inte om hon bråkar mke har hon nosgrima men föredrar att rida utan för hon hostar mindre då! Men när hon har nosgrima så har hon en remontnosgrima. Hon har ett vanligt tvådelat bett. Tränset är svart med vitt på insidan ab panbandet o nosgriman. Hon har en brun ganske sliten alrond sadel jag tycker inte de är så snyggt med träns o sadel i olika färger men nu är de som de är! Hon har inte heller något på benet ibland så har hon boots men inte ofta o då sitter dom fram! brukar ju bytta shabrak o vojlok ganska ofta jag hade en vojlock så jag hade fått av min syster men hon som hade en häst där inanna tog med sig min vojlock när hon bytte stall men hon tog inte med sig alla sinna täcken men min vojlock :@ Så då tycker jag att jag får använda hennes täcken på Pärla o Quinsy fast många av dom är försmå på Pärla! Men nu kom jag från ämnet :S Pärla har vojlock på sommaren när de är så varmt o shabrak på vintern!

Kram Sofie ;D <3

Stegrande hästar?

Nu när ponnyakuten går känns de som alla ska lära sin häst massa trik o börja tränna NH o frihetsdressyr elr va man nu vill kalla de! Jag tycker bara de är roligt att folk gör de men just när de gäller stegring så tycker jag att man ska vara försiktid fr om man har otur så kan hästen göra de anars också! Jag har inget imot att ham lär hästen bugga o allt man kan lära dom men just stegra vet jag faktist inte va jag tycker. Vist de är fint o coolt på bild men de kan också bli farligt... Men om man ska lära en häst stegra så får den ju enbart göra de när man ger de komandot!

Vad tycker ni om att lära hästen stegra?



Skriv vad ni tycker i en kommentar!

Kram Sofie ;D <3

Idag har jag...

Idag har jag ju vart i stallet o red först Quinsy de gick toppen o han har ju sprungit på travbanan med plaseringar o trav bannan än på plan mark på ett böjt spår o jag tycker att han är väldigt bra på att klätra för att bara gått på planmark tills han va 13 år! Jag är inte heller ensam om att tycka dehär jag sa de till Jenny förra veckan o hon sa att hon också tyckte de o många andra som har ridit han o sett han klätra! Det är vissa ställen som jag kan klätra med Quinsy kan jag inte klätra på med Pärla för att hon är lite stel osv!

Men idag klätrade jag alltså men Quinsy! Jenny hade me sig sin son Jesper så kanske är 4 år o fast han har vart med i stallet 1000 gånger förut så vill han alltid utforska xD
Det är som att golvet är 1m högre upp på ett ställe så där ville han hoppa ifrån så jag gjorde de me han ett tag o så fick han sitta framför mig när jg skrittade av Quinsy o samma sak barbacka på Pärla i trav! Men någ om Jesper nu!

Sen red jag ju Pärla o tänkte rida runt sjöhagen (i skogen) fråga inte om namnet för jag fattar inte varför de heter som de heter! Så va de en stok mitt på skogsväggen o man kunde inte komma förbi så jag fick vända hem efter inte ens halva ridturen -.- Jag red i skoggen för de va ända stället där de va skugga jag höl ju på att svettas ihjäl! O Quinsy vart svettig fast att vi inte ens red hårt! Men tillbaka till Pärla! Det va iaf myssigt o rida barbacka i skogen även fast de inte blev riktigt som jag tänkt mig! Det har verkligen vart sommarväder från förra fredagen tills idag, men i morron elr på tisdag så blir de regn! Jag hoppas i morron för på tisdag ska jag rida! Haha lite ego!

Kram Sofie ;D <3

Dag 7 - Min favorit grej o stallet

Skulle vilja ta hästarna men eftersom dom inte är saker utan dom är levande individer me känslor så går ju inte de!

De här är faktist riktigt svårt men de är väll borstarna o nu tänker jag motivera varför xD

Jag valde borstarna för att utan dom kan jag inte rida för läger man på utrustning på en smutsik häst kan den få skav. Dom är även bra massage för hästarna o jag tycker de är myssigt att stå o borsta o om man inte kan borsta o hålla rent vid karleden finns risken för mugg. Så borstarna är min favorit grej i stallet :D

Kram Sofie ;D <3

Tränarnas tips till framgång!

Jag brukar ofta kolla på tränarnas tips till framgång på http://svt.se/ponnyakuten (Y)

Så idag såg jag att de fanns ett jag inte sett så jag har persis kollat på de! O i morron ska jag möta Jenny i stallet
kl: 11.00
Alltså den vanliga tiden! Den funkar riktigt bra för då har hästarna pricis hunnit äta upp sin frukost o Jennys värk tableter har börjat hjälpa o jag vaknar ändå kl: 08.00! Men iaf så ska jag möta Jenny i stallet då o först Fixa Quinsy o rida han tror de blir gärdet i morron! Sen så kommer vi stå snacka ett tag o så ger hon mig lite tips om hur jag ska förbättra min sits (de brukar va så).

Sen så kommer jag någ rida på gärdet de va ett tag sen jag gjorde de me Pärla! O tror jag måste putsa hennes sadel -.- Tråkit o stå ensam i ett stall o putsa en gammal sadel! Men de måste ju göras ibland!


Bästa hästarna i värden! (Y)

Kram Sofie ;D <3

Glad Påsk!



Vill bara hällsa glad påsk till alla Bloggläsare! O så vill jag tacka för alla kommentarer man blir så glad när man ser att de faktist finns folk som läser bloggen!

Vad ska alla göra nu på påskafton?? Jag ska iaf svulla godis (Y) haha!

Kram Sofie ;D <3






Dag 6 - Det här äter min häst vatge dag

Jag har ju ingen egen häst men jag kan skriva om Quinsy o Pärla :D

Nu går ju Hästarna ute dygnet runt o äter mke gräs, de ä typ de enda dom brukar göra! Men varge morron så får dom en höbal som dom delar på o samma sak på kvällen. Mer än så får dom inte. I vintras när dom stod inne på nätterna fick ju pärla lite havre som vi blandade me lite saker hon ska få i sig för hennes hovar o hosta men inte nu när dom går ute då hostar hon ju inte så mke :D

Kram Sofie ;D <3

Sommar o sol :D

Idag har jag vart i solen i tre o en halv timme o pluggade ;O Jag ligger efter! Men jag pluggade ju inte bara när jag ändå låg där i solen så hoppas jag att jag fick lite färg xD O Så fixade jag naglarna elr jag tog på lite nagellack ;O Haha! O halv fem kommer min syster som bor i kalmar! Hon ska vara här över påsken (Y)

Kram Sofie ;D <3

Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda

Jag lägger upp en bild (orkar inte skriva)




Alla röda borstar tillhörde ryktlådan dom lilla fick jag en gång när jag fylde år :D
Jag har lite fler borstar men dom är i stallet! Min ryktlåda har jag hemma båda hästarna har ju redan massa borstar :D

Kram Sofie :D <3

Glömde bilderna!

Juste glömde lägga upp bilder från idag :S sorry!!! inte så många men idag gick jag även en promenad o gick förbi lilla pärla! Pärla gick me henne några veckor i sommras så varge gång man rider förbi kommer en jätte gullig shettis springande :D


Pärla, Pärla o Axner :D (nordsvensk, shettis o någon ras)


Så söta :'D

Kram Sofie :D

de va dom ända bilderna jag tog idag :D

Min dag :D (Y)

Idag va jag i stallet då (Y)

Jag har ju en ny padd den är likadan som den gammla men den har inte format sig snett ;D
Ja idag när jag kom till stallet va klockan 11 ;O Så jag hämtade Pärla o fixade henne o red iväg i skogen. De är några som hyrde stall där förut som hade hittat sankmark o dom ville inte säga till mig vart den va men jag hittade den (stolt)!

Sen när jag komm till stallet så borstade jag Pärla änu mer o hämtade Quinsy o borstade av han också :D O sen när hästarna va i hagen putsade jag Pärlas träns! Tror de är dags att putsa hennes sadel o två lädergrimmor också xD Någon som har lust att hjälpa till?? xd nae skoja :D

Dagen har vart toppen tycker jag (Y)

Kram
Sofie :D <33

Stormy!!!

Ja de va ju några som ville att jag skulle lägga upp bilden på mig o storrmy, min syster tog fler men de är bara den jag har!


Ja den ärf ju inte den bästa jag tog ju kort på ett annat kort o de speglas lite ;S o man ser ju inte vilken häst de är men jag lovar att de är Stormy :D

Kram Sofie :D <3

Dag 4 - Hur började mitt hästintrese?

Det började på ett väldigt konstigt sätt jag va liten o satt i målarrumet på frita med några kompisar så sa en att den gillade hästar o då sa jag att jag också gjorde de för att ''passa in'' sen började vi rita av hästar från en bok o så började jag tycka dom va söta så ville jag börja rida ;D O något år inan när jag va 6 år så skulle min syster ta kort på mig till ett skolarbete o hon ville att jag skulle rida på bilderna så vi åkte till hennes kompis som hade hästar så då fick jag som en liten 6:åring rida hästen Stormy som va lika gammal de va första gången jag red om jag inte ridit på någon marknad elr liknande. Så där fick jag skritta runt o trava lite :D

Nu har jag en inramad bild på mitt rum på mig när jag sitter på Stormy o så är jag i stallet 3 dagar i veckan :D
Om ni vill så kan jag lägga upp bilden på mig o stormy här på bloggen! Vilja vill de??


Kram Sofie :D <3

Tisdag :D

Igår va de tisdag o jag va i stallet så jag tänkte skriva om de (Y)

Först när jag kom så fixade jag iordning Pärla för en myssig barbacka tur :D
Jag skritade ut på grusvägen i en o en halv time, hon va så duktig o de va riktigt myssigt! När jag va klar så borstade jag henne i en o en halv time sen kom Jenny o vi hämtade Quinsy o släpte ut Pärla :D

Idag skulle vi inte träna han hårt bara låta han röra på sig så att musklerna håller igång. Jag började med att mjuka upp han lite o sen så trava vi o jag bara älskar Qunsys trav!!! O han har värhistoriens skönaste sadel (a). O jag tycker att Quinsy är bra på att klätra i en ojämn bake för att vara framavlad för att springa fort på en rak banna o de roliga är att han gillar att klätra :D (Y)

Kram Sofie :D <3




Dag 3 - min största rädsla

Min största rädsla är väll att men familj, vänner o hästarna jag älskar (Pärla o Quinsy framförallt) skulle skada sig!

Att jag skulle gå ut i hagen för att hämta hästarna o så har dom blivit sjuka elr fått en alvarlig skada att dom måste avlivas! De är en rädsla!



Kram Sofie :D <3

Dag 2 - min första häst

De skulle jag skrivit igår men de han jag inte o eftersom jag inte har en egen häst kan de bli svårt xD
så min första häst kan jag inte skriva om :D

Kram Sofie :D <3

dag 1 Presentera dig o din häst :D

Nu är de ju så att jag inte har egen häst men vi tar Pärla o Quinsy :D

Vi börjar med mig ;D

Jag heter Sofie jag fyller 14 år i sommar :D jar är i stallet tre gånger i veckan o rider 4 gånger i veckan (en av dagarna rider jag två hästar). Jag är den yngsta i min familj :O Nae men vet inget roligt att skriva om mig ;O
Nu tar vi hästarna :D

Lia Pärla som är hennes fulständiga namn :D
Ålder: hon är född 1988 o fyller 23 den 10 maj men man säger ju att hästar fyller år 1 januari ;O

Jag tror hon är 150? Hon är en underbar häst lite envis o gillar att rida i skogen :D Hon är en Nordsvensk o helt underbar :D Henne rider jag 2-3 gr i veckan (oftast 2). Kommer inte på något att skriva ;O Så jag vissar lite bilder o skit i mig på bilderna :D





Jag är Sofie som också har denhär bloggen :D Och på bilden ser ni min sköthäst Nordsvensken Pärla på bilden :D


Quinsy Jones som är hans fulständiga namn :D

Ålder: Han är född 1993 alltså är han 18 år men de märks inte för han är piggare än en unghäst jag har ridit ;O

Han är en Travare. Han är brun o pigg :D Han är väldigt snäll men lite spänd o tittig när man rider ut :D Hans lugna trav är som Pärlas snabba trav. Och de är något med hans ögon som gör att man fäster sig vid honnom mså lätt :D Vet inte vad jag ska skriva som jag lägger upp lite bilder :D







Kram Sofie :D <3

Dag för dag...

Nu har jag skaffat mig en lista såndär dag för dag lista :D

Dag 1 - Presentera dig och din häst
Dag 2 – Min första häst
Dag 3 - Min största rädsla
Dag 4 - Hur började mitt hästintresse
Dag 5 - Det här finns i min ryktlåda
Dag 6 - Det här äter min häst varje dag
Dag 7 - Min favoritgrej i stallet
Dag 8 - Min hästs vardagsoutfit
Dag 9 - Mitt bästa hästminne
Dag 10 - Mina drömmar
Dag 11 - En bild på stallet
Dag 12 - Det här saknar jag
Dag 13 - Din vardagliga utrustning till häst
Dag 14 - Varför får ridning dig att må bra
Dag 15 - Något du och din häst är stolt över som ni har gjort!

jag tog den av hestapollen.blogg.se :D

Kran Sofie :D <3

Lyckan är den bäästa ponnin ever!<3

Red Lyckan idag på stallvärdsridningen<3 piggelin ponny och vi racea lite i padocken efter en uteritt i skritt och trav<3 Jag bara ÄÄÄLLSKKAAAAR den ponnyn!!!!<3

Ny Padd !!

Pärlas padd har format seg sne o öven om man lägger den rätt så kan den änå ligga snett i slutet av ridturen :/ jag tycker detta är jobbigt o den ska självklart inte liga snett på hästens rygg!

O detta märkte ju Jenny o sa att jag kunde låna hennes padd den är bara använd några få gånger! Hon har den för att förut behövde hon den på Quinsy men sen köpte hon en ny sadel o behöver inte padden längre! Så hon ska försöka hitta den men hon vet inte ens om den är i stallet eller hemma men jag hoppas att hon hittar den :D


Strunta i mig men den kan även glida bakot som ni ser på bilden :D

Kram Sofie :D <33

Ny Padd !!

Pärlas padd har format seg sne o öven om man lägger den rätt så kan den änå ligga snett i slutet av ridturen :/ jag tycker detta är jobbigt o den ska självklart inte liga snett på hästens rygg!

O detta märkte ju Jenny o sa att jag kunde låna hennes padd den är bara använd några få gånger! Hon har den för att förut behövde hon den på Quinsy men sen köpte hon en ny sadel o behöver inte padden längre! Så hon ska försöka hitta den men hon vet inte ens om den är i stallet eller hemma men jag hoppas att hon hittar den :D


Strunta i mig men den kan även glida bakot som ni ser på bilden :D

Kram Sofie :D <33

Dagen i stallet :D

Idag va jag ju i stallet då :D O jag har lite bilder (Y) Först så fixade jag ju Pärla o så sen gick jag till hagen o red där sen ringde Kikki o sa att hon va hoss sin pappa så hon skulle komma upp till stallet de ligger ju i närheten så jag mötte henne sen fick hon ta lite kort när jag red (Y) Så här kommer dom :D

Så nu kommer en bildbomb


Jag vet att jag rider sokm en groda, jag har inte sett en groda rida
men jag tror inte dom rider så bra :D





Kanske inte den bästa bilden men Kikki är inte så bra på att ta kort
med min mobil :D


Jag tycker de ser ut som jag drar henne i munen men det gör jag
självklart inte :D


O jag vet inte vad jag gör på bilden xD














Hehe mindre snygg bild xD










Vi red över lite bommar som ni ser på bilderna :D


Hon försökte gå förbi den xd


Tycker fortfarande att de ser ut som jag drar tillbacka henne men de
gör jag inte :D


Haha Kikki va lite seg att ta kortat o hur sitter jag?? Inte bra är
svaret på hur jag sitter :D


Vet att jag ska ha benen längre bak men att jag inte hör fötterna rätt
i stigbyglarna är för att hon bocka inan o jag han inte rätta till de














Blir gallen på att Kikkis finger är me på massa bilder!




haha tycker att jag ser konstig ut :O






Sen skulle jag skritta av på grusvägen när Kikki cykla brevid :D


Skrittade till Ida i tillbacka :D


Skrittar av :D

Pärla va verkligen jätte duktig idag hon lyssnade perfekt på alla hjälper förutom i slutet då hon va lite trötter :D
Nu kommer lite bilder jag tog efter att Kikki cyklat hem :D Dom är sudiga för de va något smuts på linsen :/


Hon vart ju svetig så jag spolade av henne :D


Sen gick jag med henne i solen så hon fick torka o äta lite :D






Jenny va ju sjuk så hon bad mig kolla till Quinsy så jag hämta han o
borsta av han lite :D Pärla står brevid för då är han mke lugnare


Pärla <3


Quinsy <3

Efeter att jag ridit Pärla o borstat båda hästarna släpte jag ut dom i hagen :D


Pärla igen :D <3


Båda hästarna :D



Ja de va alla bilder vi tog idag förutom en på Kikki som hon tog o en på ett träd hon tog när jag red o två failbilder hon tog o en fail bild som jag tog :D

O jag vet att jag rider dåligt som ni ser på bilderna xd

Kram Sofie :D <33

Saknar dig Kikki!!!

Jag o Kikki delar ju på denhär bloggen men vi träffas väldigt sällan nu för tiden :( O jag Saknar verkligen dig Kikki!





Ja ni ser någ att de ä Kikki o Pärla! Pärla är inte så tjok längre men rund om magen ä hon xD

Saknar dig Kikki!!! <33

Kram
Sofie :D <33

ÄNTLIGEN LOOOV!!!! :D

Nu är det äntligen påsk lov! I morron skulle jag vart i stallet o ridit Quinsy men Jenny är sjuk så hon kommer inte till stallet o eftersom hästarna går ute på nätterna nu (som dom gjort i en vecka) så behöver hon inte komma upp o mocka men hon bad mig kolla till Quinsy visitera o.s.v aa ni fatar :D Tänkte ge han en ordentlig rykt :D Kanske gå en promenad??

Pärla ska jag troligtvis rida över bommar o hon ska så klart också få en ordentlig rykt :D ska kanske träna TL??

På tisdag ska jenny komma till stallet så jag rider Quinsy då ist :D


Kram Sofie :D <33

Dagens vill ha!

Dagens vill ha är självklart!!!


PÄRLA :D <33


Lurvig vinter päls! Den ä typ helt borta :D

Kram Sofie :D <33

Skolan :D

Idag i skolan så hadde vi läraren Jim dom två sista lektionerna så vi grillade då o nu ä jag propp mätt :D Men jag tog massa bilder så de kommer en bild bomb :D





O Nathalie trodde inte man kunde ta kort genom en kikare :D


Ja vi råkade sätta eld på en kartong o marken som grillen stod på :O







ser ut som jag har dubelhaka :( Vi skulle kolla efter fåglar :O haha


Ja vi hade lite kul :D  Sorry Nathalie!


Fanny




Jag grillar :D


Sorry Lovisa!!!






Haha kartongen som råkade börja brinna :D




Min sko o en grill!

Ja de va dom bilderna har mer men orkar inte ladda upp alla bilder haha (lat)


Kram Sofie :D <33

Skogstur :'D

I dag va jag ju i stallat då :D O de va första gången jag red ut sen i höstas :O Det va riktigt mysigt :D Körde ju hårt pass i förgår så jag red ut o så va de lagom varmt o Pärla älskar att rida ut :D  Det gick jätte bra Pärla bråkade inget hon förlorade framotbjudningen o streta lite emot en gång men annars ville hon bara forsätta gå :D

När jag hade ridit klart blandae jag havre en sak för hennes hovar o ett pulver mot hennes hosta hon har JÄTTE dålig hov kvalité :/ O problem med hosta.

Nu har jag ätit o dushat o nu ska jag plugga btill glossförhör i morron :O Är sååå skoltrött just nu!!!

Kram Sofie :) <33

Dagens vill ha!

Eftersom att jag inte är i stallet i dag så måste jag ju skriva om något annat så det fick bli dagens vill ha!

Det jag vill ha idag är en bok :D



Pris: beror på hur fort man vill ha den hemlevererad (man köper den på internet)

Denna illustrativa bok förklarar hur och varför hästen rör sig som den gör. Se hur skelettben och muskler, målade direkt på en levandehäst, samarbetar för att åstadkomma rörelse!

Levande modeller visar hur hästens kroppsdelar fungerar och vad som händer i kroppen när hästen rör sig. Musklerna och skelettet är målade direkt på hästen så att ryttaren kan se hur hästen rör sig rent anatomiskt. Läsaren får kunskaper i hur rörelseapparaten fungerar och kan därmed bidra till att hästens prestationsförmåga och välbefinnande ökar vad gäller kondition, styrka och balans. Resultatet blir en häst i bättre fysisk form och balans som inte drabbas av onödiga skador.

Boken innehåller även praktiska övningar som visar hur man får hästen att bli mer lösgjord, hur man får hästens förtroende och skapar en djupare relation till sin häst. Boken vänder sig till ryttare på alla nivåer och i olika discipliner.

Gillian Higgins är hästterapeut, verksam i Storbritannien. Hon föreläser och använder sina egna hästar som demonstrationsobjekt.

Boken hittade jag i ett nummer av hästfocus så kollade jag på hemsidan www.nok.se där den fanns o hämtade texten :D

 

Kram Sofie :D <3


Söndag!!! (trött)

Jag är såååå trött!!!

Idag så när jag kom till stallet så mockade jag sen kom Jenny o mockade i sin box så hämtade vi Quinsy o fixade i ordning han o red ut till hagen o de gick som vanligt bra när jag red han :D O idag travade vi :D Har nog inte så mke att skriva om den ridturen men de gick toppen o vi gjorde inga nya övningar lite serpentiner, klätring, bommar, volter :D



Sen hämtade vi Pärla o fixade henne. De va den jobbigaste ridpass jag haft med henne :D Jag kan säga att mina bem hatar Jenny just nu xD Hon märkte ju lite fel med min sits osv. Jag använder hälarna ist för vaderna så hon la upp stigbyglarna för då så använder jag vaderna mer men jobbigt de va de o efeter vi ridit så va hon svetig så jenny höll i henne när jag borstade av henne i 20 min  :D Så tog vi ut henne plockade undan efter oss o sopade stallgången.

Nu har jag ätit o badat o kollat på Ponny akuten så nu ska jag jobbe lite SO sen ska jag sova för jag ä jääääätte tröööt :O

Kram Sofie :D <3

Sofie

Tänkte bara skriva lite om mig själv som inte har med hästar att göra :D

Jag heter Sofie
Jag är 13 år, snart 14

När jag inte är i stallet brukar jag vara med kompisar. Jag hade en kanin... Nu vill jag troligtvis ha en ny kanin för de känns otroligt tomt när jag inte har kvar min lilla Popcorn längre :'( Jag vet inte riktigt vad ni vill veta men skriv va ni vill veta :D

O juste! Vi skriver så mke om oss på bloggen o presenterar oss kan inte ni presentera er för oss nu? (genom komentarer)


Min saknade Popcorn :'(


Ja o de här är jag :D

Kram Sofie :D <33

Rökstorp :D

I morron ska jag till stallet o då ska jag som vanligt rida båda hästarna :D (gör alltid de på helgerna). O Jenny ska som vanligt vara med när jag rider Quinsy o ge mig övningar :D

Nu kommer de bästa me inlägget...

Jennny ska troligtvis vara med när jag rider Pärla också!!! :D Hon har ju gett mig lite tips o öbningar som tränar dom musklerna jag vill träna på Pärla o jag har använt mig av dom men de blir bättre när hon är me så hon kan säga derekt om jag gör på fel sätt osv! Jag skriver mer om de när jag kommer hem från stallet i morron :D

Kram Sofie :) <3

Ridlektion (torsdag)

I går hade jag ridlekition men det va idag jag han skriva om de :D

Jag fick Ravelie (en shettis) O de gick riktigt bra jag fick han för han hade bussat så mke o så skulle jag rida till han :D Vi både galopera o hoppa vilket gick bra med han. Han har ju vart travhäst så galopp o hoppning är ju inte hans starka sida xD DE ä då han bockar så mke! O de ä då jag får rida till han :D Han kommer alltid vara min lilla prins han är den första hästen jag red där :D Men en sak som gick mindre bra va sitsen de ä svårt att ha benen rätt på en sån liten häst med de gick till sist :'D


O de här är då Ravelie :D

Bild tagen från http://www.stjarnansponnyridning.se/23610742

Kram Sofie :D <33

Onsdag :D

Idag är de onsdag då :D Jag tänkte blogga i morse men blogg.se dampa ! ;O Men idag va jag i stallet igen men eftersom jag hade hårdpass igår med klätring en specielövning o klätringen o på volter med en speciel träning på volterna också så red vi ju i vätten upp till Pärlas knän. Så iad blev det lättare :D

Först när jag kom till stallet så fixade jag en sak i hagen. Plasten som man har runt spånbalar tog jag (vi har några toma i stallet). Dom la jag ut med bommar över (annars blåste dom iväg). Sen hämtade jag Pärla o borstade av henne lite fort så gick jag ut i hagen o tränade följa jhon, inkalning o gå över plasten :D O så gick vi runt lite med grimskaft stannade o svängde lite inanna jag gjorde de när hon va lös (när hon ä lös o vi gör det kallar jag de följa jhon). Inkalning behöver vi träna på o följa jhon går inte så bra nu när de finns så mke gräs då äter hon hellre de än att följa efter mig o stanna brevid mig o få en godisbit :/ Plasten gick bra igår gjorde jag de i stallgången idag så gick hon över en matta i stallgången :D De går när man använder pekpinnen på sidan eftersom hon gärna går åt höger o brevid plasten/mattan så petar jag lite på göger sida :D O när hon går över :D

Sen borstade jag henne o häntade Quinsy jag borstade han igår men han hade rullat sig igen o va inte brun utan grå xD Så jag borstade av han också :D han såg ren ut men klapade jag han så flög de damm men han såg ju ren ut så de fick duga för jag började få brottom o tog ut han o longerade Pärla lite vilket jag börjar bli bättre på nu! O tränade inkalning när jag hade henne i longerlinan på stallplanen :D Tog ut henne o mockade o.s.v :D Sen cycklade jag hem.

I morron ska jag ju till ridskolan som vanligt på torsdagar så de blir 3 dagar irad me hästar (Y) o så blir de helgen som vanligt o de blir troligtvis söndag de passade Jenny bättre :D



Gammal bild sen Vintras :D Älskar verkligen Pärla kan inte beskriva med ord!

Kram Sofie :D <33

Stallet + gallen sofie = VATTEN

Idag så cycklade jag till stallet då :D tog längre tid än vanligt har ju inte gjort de på ett tag så va i oform xD

När jag kom till stallet så tog jag in pärla o fixa henne för en ridtur o så red jag ut på gärdet klätra lite red på volter o red runt i alla gångarter :D Så såg jag vattnet... Pärla va törstig så jag red ut i vattnet (det är som en dam på gärdet) o så började hon plaska runt o de va så kul så vi skritta runt i vattnet ett tag inan vi red till stallet :D De va lite högre än hennes framknän :D Va jätte kul hon bara plaskade runt :D

Tillbacka till stallet så släpte jag in henne i boxen för att torka så hämtade jag Quinsy o borsta han i en halvtime tog ut han sen torkade jag de sista på pärla som fortfarande var blött :D tog ut henne o mockade o cycklade hem :D O ska KANSKE till stallet o träna TL (tillit o ledarskap).

Juste en sak om vattnet hon sparkade med frambenen o när vi gick så drack hon samtidigt :D

Kram Sofie :D <3

Tisdag i dag!!!

Nu är de tisdag o igår va första gången jag cyklade ;O (Y) O idag ska jag cykla till stallet :D lite jobbigt m,en så är de nu :/ O jag ska tränna på dom sakerna Jenny tipsade o eftersom jag har studie dag i9 morron så kanske jag är där då också :D Du kommer jag tränna tillit o ledarskap :D (Y)

Skriver mer om de ikväll :D 

KRAM Sofie :D <3 

IFK!:D

Var och kolla på IFK idag (YY de va superkul faktiskt. fast de regna -.- så jag blev dyngsur och de gick tillomed igenom hela min dunjacka. IFK vann med 2-0 mot GAIS :D Mackgrillarna haha! trodde faktiskt inte att de skulle vinna eftersom de andra har spelat i allsvenskan så länge och så...
kollade nyss på nya avsnittet av ponnyakuten(avsnitt 13) och skrattade åt att Tobbe nästan är magisk;) När dom longera bilbo så var han först rädd för spöt och sen kunde han klappa honom vid öronen med de :o quite fantastic i think :) sen hade jag ju tippat att Nicholai skulle vinna maskeradhoppningen, de såg inte ut att gå så bra för liza och hon är väl den som borde kunnat slå honom med sin egna ponny fast nu red hon viserligen goliat och han är ju lite stor för henne.
de var nog allt om idag.
KRAM KIKKY^^

Helgen

I går sov jag me Hilda sen när jag åkte till stallet så lämnade vi av henne sen åkte jag till stallet (Y)

När jag kom dit så mocka jag sen kom jenny o vi soppa lite o.s.v sen hämtade vi hästarna o borstade ett bra tag :D Jag fixade pärla men de va hon som skulle rida henne xD Quinsy va vs pigg som f*n o Pärla va också pigg men kom änå efter hella tiden xD De gick toppen Quinsy va bara lite tittig men så äre... De gick bra tills vi red förbi hingstarna. Dom blir en anning tokiga när Pärla kommer så vill ju inte Quinsy att dom ska ta henne ifrån han + att dom sprang omkring så Quinsy trodde ju de va tävling (han har tävlat trav) men de vart bara några steg trav men man märkte  att han inte gillade hingstarna sen vände vi längre bort o skulle rida förbi dom igen o de hella hände igen o hade de inte funits staket hade de blivit slagsmål! De va så kul för att Quinsy kom så långt före så Pärla så henne sen hör jag att Jenny skrattar o jag kollar back o så kommer en Pärla i ful galopp! Hon ville ju inte komma efter o Jenny tyckte de va så kul för man kan ju inte galoppera Quinsy xD

Men allt gick bra sen så ville Jesper utforska hö skullen (jesper ä Jennys barn) Så då gjorde vi de sen åkte jaghem dusha. åt o pluggade svenska nu ska jag gå o plugga igen tog en liten paus :D O så har jag sett på Ponny akuten (såklart)

Kram Sofie :D <33

Hello

Hejsan! Länge sen, ja vet men tur att jag har lite att berätta när jag väl skriver. eller hur? I tisdags red jag pepsiskruttan och hon var MEGAFIIN<3 Zara hade bytt till ett kortare bett för hon tyckte att de andra var för långt och förmodligen hade de tryckt i gommen på henne men med de nya gick hon suuper<3
I onsdags va ja hos Dinanette, jag och Monika red ut. Monika red Q, unghästen. Secret Q som hon heter. Q var lite hopppig och tittig i början men sen slappnade hon av. Dinna skulle vända hem en gång men annars var de inget krångel. Vi skritta och trava lite sen red vi några minuter i padocken och Monika galoppera lite, jag trava bara. Där red Lovisa på lilla ozzy med, hon skulle hoppa lite över ett kryss ,vet inte om hon höjde det sen eller inte. Dinna blev lite svettig^^ fin är heestisen<3
I torsdags var jag på RKF, skulle kolla när Frida red Hanna men de blir ju inte alltid som man tänkt sig. Maja skulle ha Pepsi och hon har blivit jobbig igen, fast de visste inte jag då. Hon var ju fullt normal(kanske lite för normal) i tisdags men Maja vågade inte borsta bakbenen, och de förstår jag varför nu efter. Men jag tänkte typ "men vadå, de ska väl inte vara så svårt" så jag skulle hjälp henne med det. Hästen fick panik och skulle sparka mig men hon träffa inte för hon dunkade till mig med rumpan istället med värsta kraften som hästar är, jag "flög" in i boxdörrskanten(som är av metall) och fick jävligt ont i ryggen. Barbro skjutsa hem mig och sen åkte jag till pappa och vilade. Gick dock till skolan på fredan och överlevde med lite hjälp av värktabletterna (aa*. Skolsyster sa att de kunde vara en spricka i revbenet så jag ska inte åka och rida imorgon, missa första uteritten:(
har varit hemma idag och vilat och börjat plugga till moppekörkortet, använder Johns böcker :) de är väldans mycke att plugga på. tips på BRA och SNYGG moppe?:) har kollat på dessa två:
Kymco Agility
Peugeot Speedfighter 2
fast den måste ju inte vara röd, jag skulle gärna vilja ha en blå, inte mörkblå.
Imorgon blire IFK med Pappa, Emma, Fredrik och Gurra I guess^^ Inte för att ja äe mycke för fotboll med de äe ju kul att de äe med i allsvenskan igen:) då kan man ju inte missa första matchen xd
En fråga att diskutera: När är man för stor för sin ponny? Om man ska köpa en häst, ska man köpa en som är lagom just då eller en som är lagom om några år? Jag tycker såhär, stor är en sak och FÖR stor är en annan sak. Man kan vara stor men fortfarande kunna rida den och man kan vara FÖR stor och då kan man inte rida den för att den mår dåligt av de. Sen tycker jag att man ska köpa en lagom ponny, som passar just då för de är ju nu man ska ha den och inte sen och när man växt ur den får man köpa en större. Jag till exempel: A-ponny:FÖR stor B-ponny:stor men INTE FÖR stor C-ponny:lite små men en maxad är lagom D-ponny: är också lagom. Stor: liten häst fungerar men sen börjar de bli lite stora.
Om jag skulle få köpa en häst skulle jag köpa en välutbildad MAXAD C-PONNY eftersom jag vill börja tävla framförallt hoppning men även dressyr. Höjdera i hoppningen blir lägre på C-ponny och de går fortare att ta sig upp i klasserna och eftersom jag inte tävlat 80 mer än en gång och då var de på unghäst och jag ramla av så tycker jag för min egen skull att de är bättre att börja med en C-ponny eftersom jag är van att hoppa 70 och de är skönt att tävla på en höjd som man är lite mer hemma på till en början.
KRAM Kikki

Helgen :D

Har lite planer för helgen! Idag ska jag bara vara hemma o kanske plugga till Svenska provet :/

Sen antingen Lör elr Sön så ska jag o Jenny rida ut på grusvägen :D Första gången jag kommer rida ut på Quinsy har bara ridit i hagen o gärdet :D Sen dagen jag inte rider ut med Jenny så ska jag va med någon :D

Det va lite mina planer för helgen ni kommer ju märka hur det blir :D

Kram Sofie :) <33

Torsdagen!

Igår va det torsdag då o jag skriver den nu ist :D

Hade ju ridlektion o så fick jag välja mellan Bolla (en shettis) o Vicke (en b-ponny) O Vicke ä för liten för mig så gissa vad bolla ä då! Men jag valde Bolla xD Vilket inrte va så smart för bannan va lerig o jag va ju så nära marken att de skvätte lera ända upp på mina lår :O O hon ä en stark liten Shettis :D Men de gick bra ändå :D Måste se helt sjukt ut när jag ska sitta upp på shettisar jag slänger bara över benet så sitter jag där xD



Bild från http://www.stjarnansponnyridning.se/23610742

(Bolla på bilden)

Kram Sofie :D <33

RSS 2.0