Erika på besök ;)

Pärla är ju en envis häst ibland när man rider kan hon få för sig att inte gå ett steg till utan vill vända hem men de gör hon inte  mycket längre men om man går med henne på promenad som kan hon bara stanna o äta hon ser inte mig som ledare o har inte respekt o förhoppningsvis så kan Erika hjälpa oss :D Hon ska komma upp till Rökstorp när jag kommer hem från ridlägret o semestern o tränna NH med mig!!! O jag lääängtar!!! Vi har en bestämd dag men inte tid vi ska höras av mer om de. O när hon har vart med mig uppe istallet o försökt hjälpa mig så kommer de självklart stå vad vi har gjort o hur de gick osv!


De här är islandshästen Grim som Erika har nu på sommaren o förra sommaren


O erikas unghäst Raski som hon själv ridit in o vänjt vid sadel osv. Hon rider henne i skritt o trav o även lite galopp :D

kolla gärna hennes blogg!

http://eriikapettersson.blogg.se/

Erika jag hoppas de inte gör något att jag tog bilderna??

Kram Sofie :) <3


Ridläger bilder :D

Nu kommer bilde från tidigare ridläger som en ville se :D

2007



Det är jag o Lukas till höger :D


alla på de ridlägret :D

De va bilderna från 2007 ledsen att dom är så små :(

2008

Inga bilder

2009

Inga bilder

2010


alla på lägret jag minns tyvär inte vad två av dom heter :( Men då va systrar o jätte snälla :D


Jag o Ravelli shettis aggility :D


bilderna kommer lite huller o buller så alltså inte i ordning :(


Shettis agillity är ass kul tycker jag! Ni borde testa!




orkar inte vissa alla bilder när jag o ravelli springer runt ''bannan'' de skulle bli välldigt många ;)


Ravelli :)


Tea o Anna-bell


Becka o Ravelli




de va kallt i vattnet!!!




Emilia o Bolla


Emilia o Bolla


Emma hade med sig sin egna häst Docka


Chic ute i hagen


Cocis i hagen :D


Sessan, De är henne jag vill ha på ridlägret!


Cocis rullar sig o anne bara står där o äter ;)


Anna, hon finns tyvär inte längre :( Hon blev 27 tror jag

Chic o Cocis va på sommarbete o anne gick inte hon hade vart pansioner i många år o sessan va halt så dom va inte med på lägret


Söta Zirkus :D




spelade fotboll en kväll :D

Ja de finns tusentals bilder kvar men dom orkar jag inte visa för om jag har tillgång till en kamera o är på ridläger i en vecka så blir de MÅNGA bilder!!!!!!!

Kram Sofie :) <33




ridläger!!!

Nästa vecka (v.26) så åker jag på ridläger det är femta året jag är på ridläger o alla har vart på min ridskola jag kommer alldrig tröttna på ridläger!!! Så på måndag åker jag så jag kommer alltså inte att skriva under hella v.26 ridlägret är till fredag sen på lördag så åker jag till Hönö med min kusin det är en ä utanför göteborg (Y) o där kommer jag att vara under v.27. Så i två veckor kommer ni vara utan mig men ska tjata lite på Kikki så att hon kan uppdatera bloggen under dom två veckorna ;)

Ridlägret ska bli toppen kul! O jag känner några som kommer sen inan vissa gick jag med på min gammla skola o andra har jag lärt känna på ridläger inann o på ridskolan. O så några nya som jag inte träffat o de är kul :D

Vem vill se bilder från tidigare ridläger?? Om ni vill så kommentera! :D


Smakprov :)

Kram Sofie :) <33


Nisse :(

Nu på kvällen släpte jag Nisse i hagen som jag gör nästan varge kväll så kommer grannen förbi med Rozz (värdens bästa hund) o deras hundvalp såm är 4 månader som ska bli jakthund i framtiden! O jag går ju fram o hällsar på Rozz, för ganska länge sen så brukade jag gå ut med han o de gjorde jag i kanske 2 år o Rozz kollar ju på min kanin medans valpen är för upptagen att kolla vem jag är som kommer fram o han börjar pussas sen går dom iväg så ska jag gå in till Nisse o lugna han men han blir rädd för mig o springer flera varv i hagen o stannar o ''skriker'' sen forsätter han att springa sen rymmer han från hagen men fastnar o skriker igen sen springer han skit fort bort till buren sen in i den o då stänger jag. Jag ville kolla om han skadade sig men jag tyckte att han behövde lugna ner sig! Jag har ALDRIG hört en kanin skrika.

Att höra Nisse skrika för att han är rädd va inte kul men att höra han skrika för att han fastnade ock fick ont va jobbigt! Jag fick en klump i magen o när han väll va inne i buren så fick jag en efterchok o började nästan gråta :O Men jag hoppas att han inte skadade sig o han va ju rädd för mig nu på kvällen efter allt dehär men jag hoppas verkligen att han inte är det i morron!

Men nu ska jag gå ut o kolla tilln min fina kanin :'(

Kram Sofie <33

Ledsen :(

Igår va de tisdag o jag va i stallet men jag orkade inte skriva då för jag va för trött ;)

Min cyckel hade punktering så mamma sjusade mig till stallet sen så gick jag upp till Lisbeth o undrade om hon kunde hjälpa mig sätt på pärla hennes sele jag hade tänkt att tömköra henne. O då kom Lisbeth på att vi kunde köra iväg med vagnen o ficka sen åka tillbacka o så skulle Julia (Lisbeths fosterbarn) också följa med :) Så Lisbeth hjälpte mig med att sätta på selen sen visa hon lite hur man tömkör o sen gick hon o fixade fika medans jag tömkörde o nu vill jag inte höra att man inte ska tömköra om man inte kan! Jag postår inte att jag är proffs men de va andra gången jag tömkörde Pärla o hade kört henne 2 gr inann o sen har jag både kört o tömkört andra hästar elr ponnyer ;) O så vidsade ju lisbeth lite inann hon fixade ficka. De gick ganska bra att Tömköra Pärla sen kom Lisbeth med ficka o vi åkte bort till Glan o jag körde också lite :) Men det är ju något jag behöver träna på :) O de va jätte myssigt :) Sen kopplade vi från vagnen o gick ner till glan för att kolla lte sen gick vi upp till skogen o fickade o sen åkte vi tillbacka till stallet o på väggen hem tyckte lisbeth att Pärla såg lite stel ut i korset så jag lånade Jennys massage borste o masserade Pärla lite :)

O sen va Lisbeth så snäll o tog lite kort på mig o Pärla :)


Jag tog bilden när jag satt i vagnen så de serut som hon har stor rumpa o litet huvud ;)




Julia plockade smultron sen fyllde hon typ hella muggen :)


suddig -.-




Myssigt :)




Lisbeth o Pärla :)


Julia fick sitta på Pärla när vi givk ner till Glan :)


Dit gick vi o kollade sen gick vi upp till vagnen igen oi fickade


Påväg tillbacka :)








Pärla hittar alltid mat :)




Tillbacka i stallet o jag tog av mig skorna för jag hade skoskav :)


Och för att kunna stå bättre :)


Pärla bryr sig inte hon bara står där :)


haha Goldie hade kliat sig mot en vägg o blev röd på mulen :)


Nu har både Quinsy o Pärla varsin flugghuva :)


borde borsta av Quinsys flugg huva nästa gång jag är i stallet ;)


Dom har likadana fast Pärlas är renare för Lisbeth hade tvättat den i måndags :)


Goldie :)


Sen när jag kom hem va jag med Nisse i hagen en liten stund :D



KRAM Sofie ;) <3

Hööks

Idag har jag vart på HÖÖKS



Min syster skulle till IKEA å då passar jag på att gå till Hööks o djurkompaniet o på djurkompaniet köpte jag en sak till min syster hon bad mig köpa de till hennes katt men jag köpte inget på hööks men jag hittade två par snygga ridbyxor! O testa lite ridstövlar jag alltid tyckt är snygga men dom  måste vara gjorda för människor med JÄTTE feta vader!!! Iaf den modellen! Va dom lagom på fotten va de för stort runt vade o va dom lagon runt vaden så fick jag ont i torna o va tvungen att böja på mina stakars tår!

Sen gick jag lte på IKEA sen åkte jag till min syster Micaela o hon lämnade vad hon hade köpt sen så åt vi paj o åkte hem! Snart så ska jag till Hilda o sova där :D

Kram Sofie :)<33

Kallt o blöt

Idag skulle jag möta Jenny vid stallet 11.00 men sen fick jag ett sms där de stod att hon hade fått feber så hon kunde inte komma så jag tänkte att jag skulle fixa o rida Quinsy själv! Men när jag kommer ut i hagen så ser jag att han står o skakar för de hade ju regnat hella dagen o han hade inget täcke så när jag tog in han så torkade jag hans man med en handduk för annars droppar de vatten från mannen ner på hans hals! Sen satte jag på han ett flecce täcke o ställde han i sin box med lite hö o en hink med vatten så han skulle bli varm o torka. Medans han stod i boxen så letade jag fram ett ofodrat regntäcke som han skulle ha på sig efter jag hade ridit o skulle ut i hagen igen! Sen tog jag fram allt jag behövde borstar, sadel, träns sen tog jag lite kort o myste lite med Quinsy o med Lisbeths kanin Mille o efter ett tag bytte jag täcke för de andra blev så blött! O sen kratsade jag hovarna, borstade benen, borstade man o svans. Först borstade jag hans ben sen torkade jag dom o sen borstade igen för han har lite mugg kvar o blödda/fuktiga ben är inte de bästa just då! Sen tog jag av täcket o ställde han i stallgången med lite hö. Sen när jag hade fixat han så red jag iväg o de blev att rida i skogen o han va jätte lugn o duktig :D Sen när vi va tillbacka så droppade de vatten från han så jag torkade han sen på med ett tort flecce täcke o så fick han stå i boxen o torka sen borstde jag av han o myste massa o när han va helt torr så bytte jag till regntäcket o ut i hagen med han o hämtade Pärla

Pärla va välldigt blött men verkade inte frysa men jag såg att Goldie frös o skakade så ställde Pärla i Quinsys box för jag har mockat ut Pärlas box så de finns inget spån där! O så fick hon en tuss hö o ett tunt täcke för att torka fortare sen messade jag Madde som äger Goldie o berättade att Goldie frös o fråga om jag skulle slänga på henne ett täcke o de villa Madde såp jag hämtade Goldie o Quinsy. QWuinsy fick följa med för han vill inte va ensam i hagen! sen så ställde jag Goldie i Pärlas box fast de inte va sån för Goldie slänger sig när hon är uppbunden så fick hon en tuss hö sen så fick Quinsy va uppbunden i stallgången eftersom de bara finns 2 boxar i stallet. Så satte jag på ett flecce täcke på Goldie som ägdes av en som hade häst hoss Lisbeth förut men ville inte ha kvar de elr så glömde hon de! O de är förlitet på Pärla så la de på Goldie så hon skulle sluta skaka sen när hon slutade skaka så bytte jag till ett regntäcke som Madde sa att jag skulle ta sen tog jag ut Quinsy o Goldie igen!

Vid dehär laget va Pärla nästan torr så började borsta henne o de va länga o noga jag borstade sen så av jag så trött att jag inte orkade rida henne :( Så tog ut henne i hagen till dom andra. Sen mockade jag Quinsys box för vid de laget så behövdes de verkligen eftersom både Pärla o Quinsy hade stått där o bajsat o inte lite heller! Sen hängde jag alla blöta täcken på tork i sadelkammaren! O gick ut till hästarna o alla tre verkde så deppiga o stod där i leran dom gick inte ner till gräset för där är de inte träd som är ett regnskydd o en väg som är vindskydd! O stå med blöta ben i lera är ju inte de bästa Quinsy kan göra när han har mugg o de va ju för kallt för att tvätta hans ben men de är nästan borta iaf. Hoppas bara de inte blir värre av dehär vädret! Men alla hästarna va så depiga o såg så trötta o utslitna ut o jag hatar att se dom på de visset! Så jag plockade lite gräs utanför hagen så fick dom en liten hög var lite gladare hoppas jag att dom vart sen kliade o klappade jag dom lite för att hoppas att dom skulle bli på bättre humör.


Quinsy inne i boxen


MAT!!!


alla bilder jag tar inne i stallet blir alltid suddiga!




Nej han har uínte en stor kropp o litet huvud bilden blev konstig!

¨
Underbara häst!







efter ridturen! Tyvär syns de inte hur blött han va!


Bilder på Pärla innan jag tog in henne


Kolla hon ahr fått en flughuva förensten!


Pärla o lite av Goldie


Lite svårt att komma åt löven :D




Inne i Quinsys box :)




De blir lerigt när de regnar!


Pärla gick ;)


Quinsys gräshög när han ätit upp de mesta


Goldie o hennes gräs :)


Pärla är den enda utan täcke för hon är kalllod o fryser inte lika mke hon går utan täcke på vintern också


När Goldie ätit upp går hon o äter Pärlas o Pärla går iväg






Goldie ser ju inte så överdrivet glad ut men hön frös förhoppningsvis inte längre!




Goldie tog ju Pärlas gräs så hon börjar äta löv istället :)


OJ!  Vilken lång hals ;)




Blir inte förvånad om hela trädet är borta på tisdag!


suddig -.-




På både Goldie o Quinsy ser de ut som de har regnat igenom täcket men de har de inte iaf inte när jag va där för jag gick ut från hagen så kollade jag o kände under täcket o de va inte blött eller fuktig varken på hästen eller insidan av täcket!


tre täcken som hänger på tork!

De va dom bilder jag hade att erbjuda!

Kram Sofie :) <33


Igår o Idag

Igår

Jag va bara hemma o de enda vettiga jag gjorde va att tahand om Nisse o fixa mer bränneslor som nu ligger o torkar på tacket till cyckel frådet ;) O medans jag gjorde de så fick Nisse va ute i hagen sen kom jag till hagen o skulle hämta han men jag märkte att han ville va med mig så jag gick runt lite i hagen o han följde efter ibland spran jag några steg, stanade o ropade o då kom han :') Sen la jag mig i mitten av hagen o halvsov o så la han sig på min mage o höll sig nära mig! O så slickade han min hand vilket kaniner gör när dom tycker om någon! Sen satte vi oss på altanen o där ville han inte vara för då tog han tag i min tröja med tänderna o ''slet'' i den han vissar tydligt om det är något han inte gillar eller gillar! Sen kollade jag på en otroligt bra film som jag ser ganska ofta nämligen Flicka den brunna mustangen


ÄLSKAR filmen!!! :D 

Idag

Idag så har jag vart med Frida hon har bara sett Nisse på bild så hon ville träffa han. Så vi satte oss i hagen med han o självklart ska han vara nyfiken o nossa på Frida men det är bra att han är social o inte de minsta rädd för att sätta sig i hennes knä o villa lite sen so sprang han runt i hagen presis brevid oss o hoppade över våra ben! Sen kollade vi på en film åt lite o lite sånt sen cycklade hon hen sen åkte jag o min ena syster o köpte Pizza på Domino o en Cola på konsum åkte hem o kollade på film o så åt vi glass :) Myssig kväll!

I morron ska jag rida o om de är varmt ska jag o Jenny tvätta hästarna :D Hoppas på varmt o soligt väder!

Kram Sofie :) <33

Kikki

Nu va de en av våra bloggläsare som sa att jag ska forsätta tjata för att Kikki ska börja blogga o att alla som vill att hon ska göra de skriver de i en kommentar till dehär inlägget! Jag tror inte de hjälper för sist va de ju inte många som skrev något alls! Men vi gör ett till försök! Nu måste alla som vill att hon ska börjas blogga här igen skriva en kommentar om att hon ska de! De räcker inte med fem kommentarer vi måste ha många kommentarer annars blire inget sen ska jag tvinga Kikki att kolla vad ni skrivit ;)

Kram Sofie! ;D <33

Travhästar

Nu tänkte jag skriva lite om travhästar!

Jag har pratat med en som har några hästar o nyligen köpt en travhäst. Den tävlade inte trav längre o hon använde den till ridning. Hon sa att när den va unhäst o skulle vänja sig vid saker som kan hända på travbanan så hade dom som tränna den kastat tunnor på den! För de är ju väldigt vanligt att människorna uppe på läktaren har tunnor med sig o kastar på hästarna när dom springer förbi! O dom kastar tunnor på hästen men inte blir den bättre för de! Den saken fattade jag inte riktigt vad de har med någonting att göra! O som Quinsy när han blev trännad att bli spolad häller dom en hink med vatten på huvet po klarar hästen av de sån äre inget fel men att lära en häst så är inte bra för han älskar inte vatten för de! Han hattade när vi polade hans ben med kallt vatten när dom va svulna o tvättade hans ben för att han hadde fått mugg! O när vi travade på en grusväg så såg han en vattenpöl o stelnade o rörde inte en muskel! O han hatar att gå igenom vattenpölar! O de är tydligen vanligt att man l ''lär'' travhästar genom att slänga tunnor på dom o liknande sakr men blev dom hästarna bättre för de? Nej de tror jag faktist inte! Sen när dom trännas spribnnger dom runt på en plat bana med oftast sand eller grus ibland gräs! O travhästar går i pansion tidigare än t.ex dressyr hästar! Dressyrhästarna blir mer ''hållbara'' än travhästar o dom som blir mest ''hållbara'' enligt forskare är dom som tävlar fältävlan för dom får sån allsidig tränning! Men travhästarna bara springer o springer på rakt spår o sliter ut sig fortare än ridhästar. Men nu ska ni inte tro att jag hatar trav för de gör jag inte! Alla slänger ju inte tunnor på sinna hästar! O Vissa travhästar rids i skritt o trav ibland så dom får lite varierad tränning o de är ju bra! O endel travhästar tävlar ju passionslopp när dom är 18 år så hur ''hållbara'' dom blir är ju olika!




Monté :) De är trav fast man rider hästen istället för att ha en sulki (stavas?)


jag vet inte vad en önskvärd extriör är när de gäller travhästar men de här är en ponny som tävlar ponnytrav!


Denhär bilden hittade jag på Google o jag blev glad när jag hittade den! En kompis till mig har ett stort stall där hennes föreldrar föderupp travhästar o denhär är där ellar han kanske är såld nu? Men jag såg han föddas så jag blev glad när jag hittade bilden! O han heter Royal Amok Jag vet inte bhur gammal han är nu! Kanske 3 år elr så?


Tog en bild på Quinsy bara för att han är travare :D

men vad är en önskvärd extriör hoss en häst som tävlar i trav?

Kram Sofie :) <33

Torsdag

Igår va de ju som sagt skolavslutning o Jacobs student! O så ville några se bilder :) Jag tog inte många men några tog jag iaf så dom kan jag visa ;)


När jag kom hem från skolavslutningen tog jag lite ego bilder ;)






gillar den bilden (Y)






Nu ser ni vad jag hade på mig på skolavslutningen o studenten :D





Nu kommer bilder från utspringet


skylten som man ser själva bilden på är jacobs kompis Makoto! På andra sidan av skylten står de på japanska :O


Jacob :D


Jacobs skylt! Kolla så söt han va när han va liten!


jag igen ;)


Nisse :D


suddig bild men han öppnar presenter!


 De va endel av bilderna men jag tror inte ni vill se alla! typ 10 nästan likadana när han öppnar presenter o 5 bilder på skylten som är nästan likadana ;)

Kram Sofie :D <33


Skolavslutningen!

Nu har jag ÄNTLIGEN sommarlov! Så nu har jag vart på skolavslutning sen så ska jag kolla på min brors utspring (han tar studenten idag) sen ska vi hem hit igen o då blire lite firande för Jacob (min bror). Dom flesta åker till liseberg idag men jag valde att va på Jacobs student ist för att åka till liseberg med skolan! Liseberg står ju kvar min bror tar bara studenten en gång!


någon som vill se bilder sen vad jag hade på mig på skolavslutningen o från Jacobs student?

Kram Sofie :) <33

Igår!

Igår har jag ju vart i stallet o först när jag kom så pratade jag lite med Lisbeth o fikade lite :) Sen gick jag ut o kollade Quinsys ben men muggen va borta eller nästan helt borta så jagh borsta bara rent benen lite fort i hagen o så tog jag av flughuvan o kollade så de va bra med han :)

Sen hämtade jag Pärla fixade henne sen kom Lisbeth ner till stallet ock visade mig en ridväg som hon hottade när hon plockade svamp i höstas :) O först fick Julia rida Pärla lite o Pärla skötte sig ganska bra då fast hon frsökte äta men Julia är en tuff liten ryttare ;) Sen red jag när vi kom ut på björkevägenb o Pärla skötte sig jätte bra :) Pärlas hovar är ju inte dom starkaste o nu går hon utan skor också :( Men hovslagaren kommer nästa vecka tror jag o då blir de skor på hovarna!

Tog inga bilder igår glömde helt bort de! Kedsen :(

O jag är helt trött på att blogga nu så de ä därför jag brukar skriva om onsdagen på torsdagen osv :/  Ska försöka bättra mig!

Kram Sofie :) <33

Dagen

Jag hinner skriva lite fort om dagen! Idag så va de någon speciel dag på skolan först spelade 9:orna mot lärarna i fotboll (tradition) o sen gick vi tbx till skolan o några i våran klass bakade tårta men dom som inte gjorde de kunde göra lite andra saker så jag målade på mig själv uppe på bilden ^^ O sen så bedömde några lärare vilken tårta som skulle vinna o jag har ju självklart tagit kort på lite tårtor också!

Sen va de några som spelade lite musik sen å gick jag till frisören o klipte mig o jag är INTE nöjd! Ucsh vill inte att alla ska se di i skolan i morron :( Men nu kan ni se massa bilder jag har tagit idag :)


tog en bild när jag väntade på bussen när jag skulle till skolan på morgonen ^^


Haha kolla va AT målade på Natasha ^^


kolla vad jag målade på mig! ;D


våran tårta de ska va en ost :)




haha ass grym ju!




haha ska vara våran bildlärare!


de va inte alla tårtor men dom flesta!

Kram Sofie :) <33

Söndag

Igår va de söndag o jag va i stallet 

Quinsy hade fått mugg på bakbenen o de upptäcktes för en vecka sen så jag fick tvätta hanst bakben med mitt o Jennys hemliga vapen mot mugg, mjäl och mygot o så sliper man flugägg på hästen! o jag hoppas att muggen kommer vara borta på tisdag! Annars får jag tvåtta hans ben igen!

När jag red han så va han väldigt spänd jag red uy ensam o han va spänd o blev rädd för det mesta vi travade o så ser han en vattenpöl för solljuset speglades o sen är han rädd för att gå igenom vattenpölar elr han vill inte o så vill han inte bli spålad på bennen så de va lite svårt att tvätta hans ben :/ o vattenslangen är också läskig! Men ska börja träna på de hade jag tänkt :)

O Pärlas hov had liksom gått sönder så jag fick hämta Peter så raspade han till de men då va pärla lite öm i hovarna så gick med henne i 10 min o sen fick hon en ordentlig rykt :) Oljade hovarna för framhovarna hade börjat spricka lite :( 

Sen mockade jag ut hennes box nu när dom går ute dygnet runt dom har gjort de väldigt länge men vi mockar inte ut med än gång om de skulle bli en kall natt elr så men nu har jag iaf mockat ut o Jimmy mockar ut fårboxen då blir stallhyran billigare. O så har jag fixat lite mer av mitt o Jennys hemliga vapen vi tog i de sista igår! ;) Juste Pärla hade fått massa sår på mullen så tvättade såren o sen så smörjde jag in de :)
 

Skulle ta bilder på Pärla o när hästarna va i hagen o så men mobilen dog batteriet va slut så hann inte ta dom bilderna :(




han fick beta lite efter jag ridit för att lugna ner sig lite :)






hans ögon är underbara!




Mitt finger kom med på bilden men när jag skulle ta en ny dog mobilen :(
Men de va med HELOSAN jag smörjde Pärla :)

Kram Sofie :) <33

Lördag

Ledsen men jag hann inte skriva om igår så gör de nu :)

Jag låg typ o solade fast de inte va mke sol ^^ O då så va Nisse i hagen persis brevid mig så tog lite bilder o sen så tränade jag hoppning med han för första gången o han va super duktig!


när man hoppar ett hinder så får man äta lite av moroten som beröm :)


han skulle gå upp på en ramp o ville nossa lite först :) Det som **rampen** lutar på hoppade han också över :)


han va jätte duktig :)


sen fick han komma in i buren igen o då börjar han genast att äta hö :) Jag hade fixat lite nytt hö o städat burren medans han va i hagen

Sen cycklade jag till Hilda o sov där i tält på deras trädgård ^^ O ni ska ju självklart få se bilder :)


sätter upp tältet :)


när vi är klara så hoppar hilda runt lite för att visa att de va högt i tak :O


camping hemma hoss Hilda!´Hennes 22 åriga bror har en husvagn o målar om den på insidan så det är därför den är framme o så tältet vi sov i :)


i morrse så började Hilda att plocka ihopp tältet! Haha


haha


tältet :O haha

jag skriver vad jag gjorde idag i morron för jag är trött ock hinner inte nu!


Kram Sofie :) <33

...

Idag ska jag sova med Hilda men vi har inte bestämt vart än! Men nu är hon i lingköping så hon ringer när hon kommer hem :)

Sen i morron kl: 11.00 så ska jag möta Jenny i stallet så ska jag rida Quinsy o Pärla.





På bilderna gjorde jag allt svartvit förutom hästarna men de syndes inte så bra! För Quinsy fälde vinterpälsen på bilden och då ser han lite grå ut tycker jag om man kollar på han nu! O Pärla är redan svart så de blev fail ^^

Just nu klipper mamma gräset o de gillar inte jag! För Nisse blir jätte rädd o så flytar hon på hagen o klipper hella gtäsmatan så det blir inte lika mke för Nisse att äta när han är ute i hagen!

haha smygfotade henne genom mitt fönster ^^


taket ni ser är tacket på våran inglasade altan lite suddig då men jag hade lust att ta ett kort genom mitt fönster :)

Kram Sofie :) <33

Svar på frågestunden!

Postat av: Therese

Vad heter du i andranamn?
Har du haft något annat djur än kanin?
Vad har du för kamera?
Brukar du redigera dina bilder? Isf, i vilket pogram?

2011-06-10 @ 18:20:29
URL:
http://tossan.blogg.se/

Hej tessan!
I andranamn heter jag Helga!
När jag va liten hade mina syskon marsvin o en hamster men dom va inte mina o så hade jag fiskar ett tag o har haft två andra kaniner :)
Jag tar kort med min mobil o de är orsaken till att jag har suddiga bilder! Jag redigerar sällan mina bilder! Jag orkar helt enkelt inte! Men ibland så gör jag de ;) O då brukar jag redigera dom på www.picnik.com
Tack för att du frågade! :D


Postat av: Lisa

När startar ni den nya bloggen? o kommer den vara anorlunda än denhär på något sätt?

Hej Lisa! Den nya bloggen startar när vi har fixat en header till den o då måste vi ju också ha någon som fottar :) Så jag vet inte riktigt men snart hoppas jag!

Postat av: Kajsa

Vad är Nisse för ras och hur gammal är han?

Hej kajsa! Nisses pappa är dvärj kanin men mamman vet jag inte så han är någon korsning. Han är född 6 mars så i morron blir han 14 veckor :)

Postat av: Jenny

varför har ni ingen header?

Jag är inte bra på att göra någon o vet inte om Kikki är bra så vi vill att någon annan ska göra den o så vet vi faktist inte hur man sätter in den!

Postat av: linn

varför har du inte bilder när du rider efter varge gång du är i sallet som många andra häst bloggar :) De skulle va kul att se när du rider Quinsy du har ju lite gammla bilder med Pärla :)

Det är för att jag nästan alltid är ensam i stallet så det är ingen som kan ta kort när jag rider! :)

Postat av: Fanny

Vad vet du om Nisses föreldrar vad dom har för bakrund hur dom serut o så?

Nisses pappa är en grå dvärjkanin lite mörkare än Nisse. O typ lika stor som Nisse är nu! Mamman är vitt o brum och störe än pappan. Hon va först på ridskolan NORF men sen vet jag inte varör dom har henne! O hon hade långa öron så det är från henne nisse fått sinna öron :D

Tack för alla frågor!

Kram Sofie :) <33


Frågestund avslutad

 frågestunden är nu avslutad! Svaren kommer på lördag! Tack för alla frågor de blev inte så många men tack till dom som frågade lite frågor!!!

Kram Sofie ;) <33

Bilder :)

I ett annat inlägg fick ni ge önskemål vad jag skulle skriva om ikväll o då sa tessan att hon ville se bilder spelade ingen roll på vad bara bilder :) Så va ute o fotade Nisse lite fort. Först med koppel o sele men tyvär blir han så stressad då :( Så sen så släpte jag han i hagen då lugnade han ner sig igen o blev sig själv :)


Utan dig är jag som en bil utan motor! Det är du som får mig att forsätta
kämpa! Är jag trött/ledsen osv, osv så går jag ut till dig med all din glädje
så kan man inte låtabli att skratta lite :') <3 


suddig :(


Underbar :)


haha rätt frän bild! Oredigerad också :O vart så när jag sprang :O


han tvättar sig nästan hela tiden! Flera gånger om dagen!










han är ju bara för söt min lilla Nisse!


så suddig bild :(










han är så fin!




haha han ville fram o hällsa på mig :)


han är störe än min fot nu :O han har växt!


suddig :/




Min fina!


sista bilden!

Vet att bilderna blev suddiga men jag fottar med min movil :( Vill ha en riktigt bra kamera! Någon mer som har önskemål om något ni vill läsa om? För jag har ändå inget att göra!

Kram Sofie :) <33




Frågestund!

Nu äe det frågestund för första gången här på bloggen :D Fråga hur många frågor ni vill! Frågestunden pågor bara idag till kl: 00.00 (12 på natten) så skynda er med era frågor!!!

Så länge ska jag ut o ta kort på min kanin för tessan ville se bilder ikväll hon önskade de ;)

Kram Sofie :) <33

Datasalen

Nu sitter jag i skolans datasal :) Vi har svenska o skulle skriva ett extra arbete för att få högre betyg jag borde göra de men fattar inte o orkar inte! O specielt fattar inte! :O Så jag bloggar ist :D

Senare idag ska jag kanske bada med Hilda tror det blir horken vi badar i fast de är massa pissmyror där :S Men vi får se ;)

Ikväll har jag massa tid att blogga så vad vill ni läsa om då? Om jag får förslag blire lättare att komma igång med bloggandet! Ni har väll inte glömt att vi vill ha förslag på nytt bloggnamn? Det kommer va en blogg nästan som denhär men jag o Kikki vill ha en ny blogg med ett bättre namn så namn förslag? Vi har fått www.plugghästarna.blogg.se o så har vi fått www.riida.blogg.sehar ni något mer?



Kram Sofie :) <33

Ridlektion

Idag har jag haft en ridlektion :)

Jag red Sessan o de va väll kanske ett halvår senast så det känndes lite ovant men det gick jätte bra hon gick ner på tygel o gick fint! Men jag kommer att ha tränningsverk! Men då tänker jag att det är för att jag rider ordentligt o de är ju bra. Sen efter så pratade mamma med Pia om hur det blir i höst. Pia har ju mest små ponnyer jag rider ju bara b-ponny o någon gång ibland rider jag Sessan som är d-ponny. Så ska kanske bytta ridskola tänkte jag men rider där i höst så märker vi hur det blir nästa vår då kommer jagh vara för lång är ju redan lite lång för dom hästarna jag rider mest där! Vet inte vad jag ska skriva men ni kan få se en gammla bild på Sessan :)

  
Hon rids egentligen inte med martingal ock det bettet men de va från en hopptävling för några år sen o hon blev väll välldigt pigg på tävlingar kanske :) Jag tog kortet när hon just kom ut från bannan o de va Ida som red henne.

Kram Sofie :) <33

Bad bilder

Nu kan ni få se några bilder när jag badar :) först på mig


haha diggar bilden :)


Kolla mitt hår! :)




suddig -.- Men de va varmt i vattnet :)

O så lite bilder på Emma ;)








haha Emma vågade först inte gå ensam ut i vattnat för de finns gädor där! Fast jag ska ju inte heller säga något! Jag ville inte heller gå ut själv de va läskigt men jag va modig :D

Kram Sofie :) <33


Rolig dag!

Idag har jag haft en bra dag :) I skolan så va de okej på franskan så fickade vi för det är sista franskan inan sommarlovet! På svenskan va vi ute o skrev en dikt! Min va ju helt klart bäst!

Min dikt: 

Sofie är bäst o gillar att rida en häst
När jag rider blir jag glad o jag tycker om choklad
hästar ska inte ha choklad då blir inte deras mage glad 

Bra va? ;) Min svenska lärare tyckte i alla fall de! Hon sa att den va jätte bra o skrattade lite ;)

Efter skolan så badade jag med Emma i Limsjön o de är ju inte helt fel när de är varmt ute!

Bilderna när vi badar kommer lite senare men ni kan få se vad jag hade med att ficka idag på franskan :)


Gick till konsum på rasten o köpte de o ni kanske ser på colan att vi redan börjat ficka när jag tog bilden? ^^

Kram Sofie ;) <33

bloggnamn?

Ni kanske redan vet att vi ska ha en annan blogg i stället för denhär? Men har ni några namn förslag? Vi kommer inte på några bra som är lediga!

Kram Sofie :D <33


...............

okej, om jag ska börja blogg igen så kräver jag en ny blogg med nytt namn! och då kommer vi göra i ordning den först osv innan vi tar bort denna xd

Börja blogga igen Kikki!!!

Ni kanske inte viste de men jag delar bloggen med min vän Kikki men hon uppdaterar aldrig! Vist borde hon börja göra de! Eller vad tycker ni? Jag tycker i alla fall de! O så fyller hon 15 år idag GRATTIS kikki! <33

O kan skriva vad som har hänt o så hon rider ju en häst sem heter Dynanet (stavas?). Men nu är hon halt. Wayfarer va tyvär tvungen att avlivas han hade problem med ryggkotorna :'(

Tänkte att ni kunde faktist få veta de!

Dynanet är gammal o va allvarligt halt så ägaren kanske kommer avliva henne om hon inte läker hon är gammal o så där men hoppas verkligen inte att hon gör de!

Men Någ om de! Vist borde Kikki börja blogga igen! Om ni vill de så skriv en kommentar :)


Gammal bild på Kikki o Wayfarer!

Börja blogga igen Kikki!

Kram Sofie :D <33


Dagen

Idag har ju jag vart i stallet då (Y)

Först hämtade jag finaste Pärla o fixade henne sen red jag på en grusväg jag aldrig ridit på förut den är på andra sidan av vägen. Jag red Pärla barbacka för de ä så myssigt! O hon va som vanligt lite slö men hon bråkar inte mer vilket är ett stort steg fram men hon har inte överdrivet mke respekt för mig -.- Men de får jag forsätta träna med! Ska fråga Erika om hon kunde komma o tränna NH med mig om hon har tid :D SEn när jag hade fixat Pärla så hämtade jag Quinsy.

Jenny hade skrivit på tavlan i stallet att Quinsy va svullen i vänster bakben men va halt i höger bakben o reagerade när man rörde höger benet! Så de va lite därför jag tog in han o kollade o benen men han haltade inte o va inte svellen eller varm så då skicka jag ett sms till Jenny o sa att benen va bra nu o så :D För i söndags haltade han tydligen väldigt mke sa hon! Sen va de ju svårt att låta bli att ta lite kort på han! O så har han en flugg huva o Lisbeth ska köpa en likadan till Pärla fast störe o så har dom ett vinter täcke som är likadnt snart ser dom likadana ut ^^

När hästarna va ute i hagen så öppnade jag i Lisbeth en liten del av hagen som egentligen är utanför hagen men vi sätter upp ett snöre där utan el men då betar hästarna av där så får dom lite mer mat också (Y)

O sen när jag kom hem så vattnade jag i våra trädgårdsland för att jag är dså snäll o under tiden fick Nisse va i hagen man måste ha lite upsikt för han har rymt 2 gr när han är i hegen! O då är ju jag nära för jag vattnar :) Sen när jag skulle ta in han i buren så hoppar han ur min famn o börjar springa runt i trädgården så jag har försökt fånga kanin o jag lyckades efter ett tag men nu har vi båda fåt springa idag ^^


Quinsys flughuva :D


Snyggingen ^^


lite suddig -.-


han är rätt blank fast jag bara borsta av han slarvigt met rotborsen :O fast jag borstade mannen o svansen också  :) o självklart kratsade jag hovarna.


Ni ser ju att de va en liten bit dom fick men gräset är så högt där och så behöde de betas av där!


som vanligt kommer Pärla o hällsar på mig :')




Goldie :) ni ser ju skillnaden där vi släpte dom o den vanliga hagen! o då är de där när hästarna betat i typ en time o där de är minst gräs! Men lisbeth skulle stänga där på kvällen eftersom de inte är el ska dom inte va där på natten.

Kram Sofie :D <33

Bilderna

Ni skulle ju få se bilderna på Nisse jag tog igår fast dom är inte så bra men ni behöver ju inte kolla ;)




sa ju att bilderna va dåliga!


min söta!










sötbnossen!






kan inte beskriva hur mke jag älskar min knäppa söta underbara kanin!

'



de va bilderna :)

kram sofie :) <33

Hemma igen!

Nu är jag hemma från Polen :) De va supper kul att se staden där min farmor både o så! Men ska be mamma ladda ner bilderna från hennes kamera till datorn för jga glömde mobilen hemma så tog inga bilder :( Men sen kan ni kanske få inlägg med bilder från Polen o vad jag gjorde där om ni vill de??

Men Kan skriva vad jag gjprde idag förutom att åka bil från färjan (Y)

När jag kom hem så låg min bror o syster ute o solade o jag bara springer ut från bilen till Nisse som hoppar runt i hagen några meter ifrån mina syskon :) O han mådde jätte bra o hade vart ute i hagen ganska mycket när jag var borta o de är bra (Y) O han va ute i typ en o en halv time sen tog jag in han :D Så ringde Frida o undrade om jag ville cyckla iväg o bada i horken o de kan man ju inte säga nej till när de är så varmt ute! Så mötte hen o så cucklade vi o bada :D


haha jag ^^


glad att jag hittade en bikini sen :)


sen cucklade vi hem till Frida ett tag o där är jag o hennes katt Folke :) Han ä typ 8 år elr nåt?


Frida o Folke :)

När jag kom hem o hade ätit o så fick Nisse komma ut för jag ville ta bilder men dom kommer i morron men ni kan få smakprov!



Kram Sofie :) <33


Tisdag!

Igår va det ju tisdag o först när jag komm till stallet så fixade jag Pärla o red ut i skogen o hon va jätte duktig :) Sen skrittade jag av på gärdet! Men va många mygg de va i skogen! Ush dom gillar jag inte! Sen tog jag in Quinsy o borstade han! Sen när jag va hemma så fick Nisse ha selen med kopplet på för första gången o gå runt i trädgården! Men han ville springa så fort o helt plötsligt vända så jag hann inte med! Så sen fick hasn springa av sig i hagen så satte jag mig där o då hoppar han upp på mina axlar o sätter sig där! Han är värdens socialaste kanin! Tog litte bilder ;D








Min fina :)


så söt!


alla är tyvär lite suddiga :(


grannen rensade sitt blomsterland lite igår o då fick Nisse maskrosbladen hon rensade bort :D


suddig -.-


han hoppade upp på mina axlar utan problem när jag bara satt helt stilla :D



Där brukar han sätta sig ibland! Sen hoppar han upp på huset ^^ Ni ser ju sidan av huset på bilden o under brukar han var o i huset o ibland sitter han på huset :) Man tror han sitter fast men de gör han inte! Han kan vända sig när han sitter där :O haha knasiga kanin!

De va lite fort om tisdagen har lite brottom! Men nu har jag valt vilka glasögon jag ska ha! Men skriver nästa gång på måndag!

Kram Sofie :) <33

Polen!

Snart ska jag till Polen o jag skriver om igår när jag kommer hen för nu hinner jag inte ^^

Kommer inte kunna blogga förns på må´ndag igen! Men om vi har tur kanske kikki kan skriva något under helgen? :P

Kram Sofie ;D <33

RSS 2.0